Det er en god ide at være velovervejet i sin beslutning om hvilken belysning man vælger til sit hjem. Køkkenspots er for rigtig mange en god løsning. Læs vores guide under billedet:

køkkenspots

Hermed finder du 5 råd til køkkenspot:

1) Placer dine køkkenspot der, hvor du har brug for belysning

Brug lang tid på at gå rundt i dit køkken og observer, hvor du vil bevæge dig hen, når du skal lave mad, hvordan du står placeret i forhold til din håndvask, når du vasker op osv. Denne viden har du brug for, for at kunne placere dine køkkenspot så du får mest glæde af dem. Sørg for at kende din rutine og dine bevægelsesmønstre i dit køkken grundigt, før du får hængt dine køkkenspots op, og sørg så for at få dem hængt op lige præcis der, hvor du vil få mest glæde af dem.

2) Placer dine køkkenspot spredt

Du bliver træt af det i længden, hvis du har områder i dit køkken, der bliver helt mørke om aftenen, og andre områder, hvor det lyser ned fra loftet som i lyskegler. Du skal gerne kunne se, hvad du arbejder med i det meste af dit køkken, og det selv ud på aftenen, hvor det er blevet mørkt udenfor. Derfor skal du sørge for at have tilpas mange spots til at lyset bliver behageligt over hele køkkenet, og at du så bare har ekstra lys der, hvor du bruger det mest, f.eks. over køkkenbord og håndvask.

3) Kobl dine køkkenspot til forskellige kontakter

Hvis du følger anbefalingerne her, ender du med at anskaffe dig mange køkkenspots. Du kan derfor med fordel koble dine spots til forskellige stikkontakter, således at du ikke nødvendigvis skal have alle spots tændte på en gang. Hvis hele familien sidder ved spisebordet, er der jo f.eks. ingen grund til at have lyset over håndvasken tændt. Ved at følge dette råd kan du spare på energien i din brug af køkkenspots.

4) Vælg køkkenspots af den rette størrelse

Om du ønsker små diskrete spots, der lyser kraftigt, eller større spots, der afgiver et behageligt og blødt lys, er et valg du skal tage efter smag og behag. Vær opmærksom på at der findes spots i mange størrelser og udformninger, og vælg dem, du bedst kan lide.

5) Vælg køkkenspot der designmæssigt følger den røde tråd i dit køkken

Det er naturligvis vigtigt, at du vælger køkkenspots, der passer til din stil i køkkenet og resten af huset. Du skal helst synes, at de spots du vælger ser pæne ud – på den måde bliver du mest glad for dem i længden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *