Rigtig mange husejere har problemer med facader, der bliver mørke med grå og grønne nuancer. Dette fænomen skyldes ikke skidt, men derimod alger. Det hjælper derfor ingenting, selvom du skrubber og skurer på facaden. Har du en hvid facade, vil algerne være ekstra tydelige.  Huset kan nærmest komme til at ligne et ubeboet spøgelseshus. Vil du gerne have det flotte, rene look tilbage på facaden, skal du have fat i et firma, der udfører algerens.

Hvordan udføres algerens?

Algerens foretages med en helt særlig blanding, der dræber algerne. Der bliver derfor hverken skrubbet eller skuret på din husmur. Produktet sprøjtes på, hvorpå algerne dør og giver slip på muren.  Dette bringer murens naturlige farve tilbage. Har du en mur af mursten, vil stenene opnå den originale farve, som de havde, da huset blev bygget. Dit hus kan derfor pludselig fremstå som et nybyggeri. Algerens kan også udføres i bygninger med flere etager. Alle typer af facader og sten kan rammes af alger, men der er især stor tendens til alger ved bygninger, der befinder sig i nærheden af træer.

Kan man forebygge alger på facader og fliser?

Det er muligt at imprægnere stenene efter algebehandlingen. Dette bevirker, at algerne ikke kan sætte sig fast i stenene. Det pæne, nye look holder derfor i længere tid, når stenene har fået imprægnering. Man kan ikke se imprægneringen med det blotte øje, så du behøver ikke at bekymre dig om det visuelle her, ligesom stenene heller ikke bliver glatte.

Vil du gerne toppe det nye look, kan du overveje at give fliserne en omgang algerens i samme ombæring. Disse il ligeledes opnå et splinternyt look. Hele din ejendom vil derfor få et fornyet look og se meget renere, pænere og indbydende ud. Alt bliver pludselig flere toner lysere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *